Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 3/4 - 1 szklanka cukru
- 250g masła
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki wody
- aromat rumowy
Masło, cukier, wodę i kakao rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu. Zdjąć z palnika, i w gorącą masę wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat. Do ciasta dodawać po kolei żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Foremkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Przelać ciasto. Piec w 180*C przez ok 45 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem.
JA nie mogę do Ciebie wchodzić na bloga !! :D Bo od razu ssie mnie ! Takie cuda robisz :D
OdpowiedzUsuńOch żebym ja miała taką rękę do gotowania / pieczenia :( :D
Buźka