niedziela, 9 marca 2014

Pożywne batoniki musli

Nazwa mówi chyba sama za siebie. Pełne ziaren i bakalii, idealne by zdrowo zacząć dzień. Zdjęcia dzięki uprzejmości Ani z blogu Słodkie Domowe Życie.




Składniki:

  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 600-700g ulubionych bakalii (u mnie m.in. migdały, orzechy nerkowca, pestki dyni, słonecznika, suszona żurawina, suszone morele, suszone banany i kokos, rodzynki, płatki owsiane, płatki corn flakes)

Do miski wsypać bakalie (większe kawałki można rozdrobnić) i zalać je mlekiem. Dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować delikatnie olejem i wylać masę bakaliową. Piec ok 45 minut w temperaturze 160*C. Po ostudzeniu pokroić na prostokąty.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...